Afrika mutfağının özellikleri



Afrika mutfağı şüphesiz insanların büyük çoğunluğu için büyük bir Seo uzmanı bilinmez. Bazı özelliklerini bilmeye çalışacağız.
Afrika mutfağının özellikleri
1 Afrika mutfağının özellikleri
Afrika mutfağı 2 Malzemeler
3 geleneksel yemekler
4 Geleneksel yemek tarifi
4 kişi için 5 Kuskus tarifi
Seo hizmeti Afrika mutfağının özellikleri
Afrika'da, öğün etrafındaki her buluşma büyük bir kutlamaya dönüşüyor. Afrikalı nüfus, diğer şeylerin yanı sıra, büyük misafirperverlik sayesinde, sahip oldukları her şeyi paylaşmaya isteklidirler. Gastronomisine gitmek, genellikle farklı ekmekler, hamurlar veya tahıl gevrekleri eşliğinde ellerini kullanmaları nedeniyle tat alma, koku alma ve dokunma hissini keşfetme anlamına gelir.
Mutfağı, Mısırlılar, Yunanlılar, Garamantes, Araplar, Asyalılar'ın Kuzey Afrika'daki tarihin bir parçası olduğu tarih boyunca farklı sömürgecilerden etkilenmiştir . alanında doğu Afrika kahve bitkileri, arpa, darı, teff, mercimek, keten ve bezelye tablolarıyla besler. Orta Afrika , muzların, manyokların, oyunların ve sebzelerin büyük önem taşıdığı yerleşimcilerden en az etkilenenler gibi görünmektedir. Batı bölgesi özellikle balık yemeklerinde bol miktarda bulunur. Gelen güneyindeki biz narenciye bahçeleri ve mısır bulmak onlar kendi soslar için yoldaşları olarak hizmet kitleleri üretirler.
Afrika mutfağı malzemeler
Afrika mutfağında en çok kullanılan malzemelerden bazılarını tanıyalım:
Balık: En çok kullanılan ton balığı, morina, kerevit ve dev istiridye, conger yılan balığı, ıstakoz, karides vb.
Tahıllar: Afrika mutfağında arpa, mısır, baklagiller, pirinç, karışık kökler, manyok, tatlı patates veya patates gibi (diğerlerinin yanı sıra) yaygın olarak kullanılır.
Sebzeler: Afrika gastronomi geleneksel sebzeler, terapötik kullanımları dışında mükemmel bir sebze olan baobab ağacının şişmiş kökleridir. N'olun yaprakları, diğerlerinin yanı sıra , geleneksel ıspanak, manyok (manioc), shea fındık , sorgum ve yabani mango çalı tohumları anımsatır . Ayrıca mango, muz, tropikal ananas, tutku meyvesi veya tatlı olarak papaya gibi taze meyveler tüketme eğilimindedirler.
Etler: Oyundan et kullanılır, ayrıca tavuk, tavuk, inek, domuz ve kuzu eti gibi et yemekleri de Afrika mutfağının bir parçasıdır.
Baharatlar: Afrika mutfağı safran, biber, zencefil, huru, ukazi, ogbono , kimyon, tarçın, karabiber, kişniş vb.
Geleneksel yemekler
Fas: Afrika'nın kuzey kesiminde baharat bakımından zengin lezzetli etli yemeklerin tadını çıkarabiliriz. Bu sebzeler ve kuzu, harira çorbası, bastilla ve sebze tagine ile cous cous içerir. Bir tatlı olarak, chebakias çok tipiktir.Bunlar badem, un, bal, susam, tarçın, portakal çiçeği suyu ve safrandan yapılmıştır.
Gambiyalar: Bitkileri ve coğrafi durumlarından etkilenenler arasında pirinç, balık, yer fıstığı, biraz et, sebze ve baharatla birçok yemek var. Tanınmış yemeklerinden bazıları şunlardır: Benachin (pirinç), kersah (kuskus), evcil (fıstık ile), yassa (tavuk), mbahal (kuru balıklı pilav).
Kurumsal seo Kenya: Afrika'nın doğu kesiminde yer alan tipik yemek mükemmelliği, hangi etnik gruba hazırlandığına bağlı olarak adından biraz farklı olan Ugali'dir. Bunlar, sos ve sebzeleri ile balık veya et yemeye yardımcı oldukları ayrıntılı bir mısır unu veya mango kütlesinden oluşur.
Güney Afrika: Güney Afrika'nın Hollanda sömürgesi, pişirilmiş veya diğer müstahzarlarda genellikle bir aperatif olarak yenen devekuşu, oyun etleri ve sığır eti gibi farklı hayvanlardan kurutulmuş et (biltong) gibi geleneksel Hollanda yemekleri sunmaktadır. Gümrüğünün bir parçası olan bir başka fermente gıda , renk sakinlerinin sarhoş olduğu asidik tada sahip fermente bir süt olan Amasi'dir .
Geleneksel tarifi
Sokaklarına ve köşelerine keyif vereceğimiz ve seyahat edeceğimiz yemek tarifi, Fas'ın geleneksel kuskusudur. Birkaç çeşit et (kuzu eti ve tavuk), bol sebze ve tabii ki bu yemeği tüm duyular için otantik bir lezzet haline getiren çeşitli baharatları bir araya getirir. Böylece tarifle gideriz.

4 kişi için Cous cous tarifi
maddeler:

300 g kuzen kuzusu.
250 gr kıyılmış kuzu.
200 gr pişmiş nohut.
1 soğan küp şeklinde kesilir.
2 dilimlenmiş havuç
Lahana şeritlerinin 1 / 4'ü.
2 şalgam küp.
3 dilimlenmiş armut domates.
100gr. kabak küpleri kesilmiş.
Tuz, tarçın tozu, rendelenmiş zencefil, karabiber, safran, maydanoz, kişniş ve zeytinyağı.
hazırlık:

Bir tencerede küçük bir yağda doğranmış kuzu, biraz tuz ve biraz maydanoz ve doğranmış kişniş (yedek parça) ekleyin. Sonra doğranmış domatesi ekleyip 10 'için sotelelim.
Soyulmuş ve kesilmiş sebzeleri orta parçalara, baharatlara (karabiber, tarçın, toz zencefil ve safran) ve pişmiş nohutlara ekleyin. 5 'için soteleyin ve kaplayana kadar su ekleyin. 10 'için pişirin.
Bir couscouser veya bir buharlama potunuz varsa, cous cous'u ekleyin ve üstte 5 'de pişirin. Fakat genellikle kullanılan bir başka biçim ise, cous cous'u uzattığımız bir kaynaktır. Sonra tuz, yağ ekleyin ve bir çatalla karıştırın. Son olarak, kaynağımızın kaynama suyuyla (kaynaşma kuzenin kuzenine eşit miktarda eşittir) birleştiriyoruz ve temiz bir bezle iyice örtmeniz önemlidir. Pişirmek için 5 'kaplı olsun. Sonra, bir veya iki çatalla, kuzgunun çok gevşek olması için küspeyi kırın.
Dairesel bir kalıp yardımıyla kuzenin kuzenine hafifçe basarak bir tabak üzerine koyun, kuzu yahnisini sebzelerle ekleyin ve son olarak biraz maydanoz ve doğranmış kişniş ekleyin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Jin Hanedanı nedir?

Afferent Nöron nedir?

Afferent nedir?