Afrika mutfağının özellikleri
Afrika mutfağı şüphesiz
insanların büyük çoğunluğu için büyük bir Seo uzmanı
bilinmez. Bazı özelliklerini bilmeye çalışacağız.
Afrika mutfağının özellikleri
1 Afrika mutfağının
özellikleri
Afrika mutfağı 2 Malzemeler
3 geleneksel yemekler
4 Geleneksel yemek tarifi
4 kişi için 5 Kuskus tarifi
Seo hizmeti Afrika mutfağının özellikleri
Afrika'da, öğün etrafındaki
her buluşma büyük bir kutlamaya dönüşüyor. Afrikalı nüfus, diğer şeylerin yanı
sıra, büyük misafirperverlik sayesinde, sahip oldukları her şeyi paylaşmaya
isteklidirler. Gastronomisine gitmek, genellikle farklı ekmekler, hamurlar veya
tahıl gevrekleri eşliğinde ellerini kullanmaları nedeniyle tat alma, koku alma
ve dokunma hissini keşfetme anlamına gelir.
Mutfağı, Mısırlılar,
Yunanlılar, Garamantes, Araplar, Asyalılar'ın Kuzey Afrika'daki tarihin bir
parçası olduğu tarih boyunca farklı sömürgecilerden etkilenmiştir . alanında
doğu Afrika kahve bitkileri, arpa, darı, teff, mercimek, keten ve bezelye
tablolarıyla besler. Orta Afrika , muzların, manyokların, oyunların ve
sebzelerin büyük önem taşıdığı yerleşimcilerden en az etkilenenler gibi görünmektedir.
Batı bölgesi özellikle balık yemeklerinde bol miktarda bulunur. Gelen
güneyindeki biz narenciye bahçeleri ve mısır bulmak onlar kendi soslar için
yoldaşları olarak hizmet kitleleri üretirler.
Afrika
mutfağı malzemeler
Afrika mutfağında en çok
kullanılan malzemelerden bazılarını tanıyalım:
Balık: En çok kullanılan ton
balığı, morina, kerevit ve dev istiridye, conger yılan balığı, ıstakoz, karides
vb.
Tahıllar: Afrika mutfağında
arpa, mısır, baklagiller, pirinç, karışık kökler, manyok, tatlı patates veya
patates gibi (diğerlerinin yanı sıra) yaygın olarak kullanılır.
Sebzeler: Afrika gastronomi
geleneksel sebzeler, terapötik kullanımları dışında mükemmel bir sebze olan
baobab ağacının şişmiş kökleridir. N'olun yaprakları, diğerlerinin yanı sıra ,
geleneksel ıspanak, manyok (manioc), shea fındık , sorgum ve yabani mango çalı
tohumları anımsatır . Ayrıca mango, muz, tropikal ananas, tutku meyvesi veya
tatlı olarak papaya gibi taze meyveler tüketme eğilimindedirler.
Etler: Oyundan et kullanılır,
ayrıca tavuk, tavuk, inek, domuz ve kuzu eti gibi et yemekleri de Afrika
mutfağının bir parçasıdır.
Baharatlar: Afrika mutfağı
safran, biber, zencefil, huru, ukazi, ogbono , kimyon, tarçın, karabiber,
kişniş vb.
Geleneksel
yemekler
Fas: Afrika'nın kuzey kesiminde
baharat bakımından zengin lezzetli etli yemeklerin tadını çıkarabiliriz. Bu
sebzeler ve kuzu, harira çorbası, bastilla ve sebze tagine ile cous cous
içerir. Bir tatlı olarak, chebakias çok tipiktir.Bunlar badem, un, bal, susam,
tarçın, portakal çiçeği suyu ve safrandan yapılmıştır.
Gambiyalar: Bitkileri ve
coğrafi durumlarından etkilenenler arasında pirinç, balık, yer fıstığı, biraz
et, sebze ve baharatla birçok yemek var. Tanınmış yemeklerinden bazıları
şunlardır: Benachin (pirinç), kersah (kuskus), evcil (fıstık ile), yassa
(tavuk), mbahal (kuru balıklı pilav).
Kurumsal seo Kenya: Afrika'nın doğu kesiminde
yer alan tipik yemek mükemmelliği, hangi etnik gruba hazırlandığına bağlı
olarak adından biraz farklı olan Ugali'dir. Bunlar, sos ve sebzeleri ile balık
veya et yemeye yardımcı oldukları ayrıntılı bir mısır unu veya mango
kütlesinden oluşur.
Güney Afrika: Güney
Afrika'nın Hollanda sömürgesi, pişirilmiş veya diğer müstahzarlarda genellikle
bir aperatif olarak yenen devekuşu, oyun etleri ve sığır eti gibi farklı
hayvanlardan kurutulmuş et (biltong) gibi geleneksel Hollanda yemekleri
sunmaktadır. Gümrüğünün bir parçası olan bir başka fermente gıda , renk
sakinlerinin sarhoş olduğu asidik tada sahip fermente bir süt olan Amasi'dir .
Geleneksel
tarifi
Sokaklarına ve köşelerine
keyif vereceğimiz ve seyahat edeceğimiz yemek tarifi, Fas'ın geleneksel
kuskusudur. Birkaç çeşit et (kuzu eti ve tavuk), bol sebze ve tabii ki bu
yemeği tüm duyular için otantik bir lezzet haline getiren çeşitli baharatları
bir araya getirir. Böylece tarifle gideriz.
4 kişi için Cous cous tarifi
maddeler:
300 g kuzen kuzusu.
250 gr kıyılmış kuzu.
200 gr pişmiş nohut.
1 soğan küp şeklinde kesilir.
2 dilimlenmiş havuç
Lahana şeritlerinin 1 / 4'ü.
2 şalgam küp.
3 dilimlenmiş armut domates.
100gr. kabak küpleri
kesilmiş.
Tuz, tarçın tozu, rendelenmiş
zencefil, karabiber, safran, maydanoz, kişniş ve zeytinyağı.
hazırlık:
Bir tencerede küçük bir yağda
doğranmış kuzu, biraz tuz ve biraz maydanoz ve doğranmış kişniş (yedek parça)
ekleyin. Sonra doğranmış domatesi ekleyip 10 'için sotelelim.
Soyulmuş ve kesilmiş
sebzeleri orta parçalara, baharatlara (karabiber, tarçın, toz zencefil ve
safran) ve pişmiş nohutlara ekleyin. 5 'için soteleyin ve kaplayana kadar su
ekleyin. 10 'için pişirin.
Bir couscouser veya bir
buharlama potunuz varsa, cous cous'u ekleyin ve üstte 5 'de pişirin. Fakat
genellikle kullanılan bir başka biçim ise, cous cous'u uzattığımız bir
kaynaktır. Sonra tuz, yağ ekleyin ve bir çatalla karıştırın. Son olarak,
kaynağımızın kaynama suyuyla (kaynaşma kuzenin kuzenine eşit miktarda eşittir)
birleştiriyoruz ve temiz bir bezle iyice örtmeniz önemlidir. Pişirmek için 5
'kaplı olsun. Sonra, bir veya iki çatalla, kuzgunun çok gevşek olması için küspeyi
kırın.
Dairesel bir kalıp yardımıyla
kuzenin kuzenine hafifçe basarak bir tabak üzerine koyun, kuzu yahnisini
sebzelerle ekleyin ve son olarak biraz maydanoz ve doğranmış kişniş ekleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder