Farklı bal türlerinin faydaları nelerdir?
Bundan sonra, balın farklı
özelliklerinin özelliklerini göreceğiz, çünkü ortak faydaları olmasına rağmen
dikkate alınması Seo hizmeti detaylar
var.
Farklı bal türlerinin
faydaları nelerdir?
1 Bal Çeşitleri
2 Bazı çeşit bal
3 Daha fazla bal çeşitleri
4 daha az bilinen bal
çeşitleri
Balın 5 Merakı
Balın, hem terapötik hem de
besleyici, hem de güzellikte büyük bir yararı olan birden fazla sağlık yararı
vardır. Arıların topladığı, dönüştürdüğü, kendi maddeleriyle birleştirdiği ve
tarakların içinde depoladığı, tatlı ve doğal bir maddeye dönüştürdüğü
bitkilerin diğer tatlı kısımlarından ve çiçek nektarından gelir.
Bal Çeşitleri
Çiçek veya çalı ve hasadın
kaynağına bağlı olarak çok çeşitli bal türleri vardır. olanlar ilkbahar
sonlarında Mayıs ayında meydana geldiği , ana bal Haziran ve Temmuz arasında ,
geç bal Ağustos ve Eylül ayları arasında.
Bunlar, multifloral (çeşitli
çiçekler), monoflorare (bir beton bileşimi) ve orman balından (yapraktan elde
edilen ) farklıdır .
Dokuları için, çiçeklerin Kurumsal Seo şeffaftır ve
genellikle taze olan kalındır, çiğ ballar ise daha az tatlıdır ve katılaşırlar.
Bazı çeşit bal
Dünyanın
her yerinde, mantıksal olarak her şeyin, arıların habitatlarında bulduğu
çiçeğin türüne bağlı olduğu için yüzlerce bal çeşidi vardır.
Portakal çiçeği balı: Damakta
berrak ve yumuşak sarı renk. Limon, portakal, mandalina poleninden. Sedatif
etkiler, uyumaya yardımcı olur. Ayrıca antispazmodik.
Biberiye balı:
Kristalleştirildiğinde Amber çok açık ve beyazdır. Aromatik ve tatlı.
Karaciğerin dekonjesyonunu destekleyen hepatik uyarıcı. Mide ülserleri ve
dismenore için endikedir. Hipertansif hastalar için önerilmez.
Okaliptüs balı: Hardal rengindedir.
Bir karakteristik ahşap lezzet ile çok aromatik. Balsamik ve vermifugal
etkileri ile solunum ve idrar yolu antiseptik. Retarizm ve solunum ağrısının
etkilerine karşı belirtilmiştir.
Kekik balı: Kırmızımsı ton ve
hoş tadı. Enflamatuar tip, konvulsif öksürük ve astımın solunum durumları için
endikedir. Kan basıncının regülatörü. Yorgunluk ve asteni karşısında çok tonik
gösterir.
Lavanta balı: Amber rengi ve
karakteristik lavanta aroması. Bakterisidal ve antiseptik gücü için. Böcek
ısırıkları, güneş yanığı ve yaralar için harici kullanım için belirtilmiştir.
İshal. Grip, bronşit, soğuk algınlığı önleyici. Yüksek demir içeriğinden dolayı
kestane balı ile aynı belirtilere sahiptir. Uykuyu artırır, sinirlilik,
saldırganlık ve stresi azaltır.
Ihlamur balı: ıhlamur
çiçeklerinden. Kokulu aromalı yumuşak sarı renkten. Kolayca kristalleşir ve
çabuk sertleşir. Asitlik, şişkinlik, mide veya duodenal ülserlerde yararlıdır.
Antibakteriyel özellikleri Bronşit, grip ve soğuk algınlığında kullanışlıdır. Anksiyete
ve uykusuzlukta çok yararlı olan sedatif özelliklere sahiptir.
Yonca tatlım: yonca
çiçeğinden Yumuşak sarı renk. Enerji veriyor. Yorgunluk veya yorgunluk, yaşlı
insanlar, sınav dönemleri, ameliyat sonrası iyileşme için çok yararlıdır.
Yonca balı: Yonca
çiçeklerinden. Sarı Seo
uzmanı beyaz, iyi tat ve yonca balına benzer.
Daha fazla bal çeşitleri
Hazel Bal: Sarı renk ve iyi
lezzet. Cilt için kullanılır ve durumunu korur.
Kestane balı: meyvenin
çiçeğinden ve ağaçtan sızıntıdan. Demir açısından zengin, anemi, burun kanaması
ve metrorrhagia için yararlıdır (bol kural).
Bal çam veya köknar (denilen
orman balı): Bu ağaç kendisi (çam, köknar, meşe, enzimler terlemek honeydew geliyor.
Çam: karanlık ve toplandıktan
sonra uzun süre sıvı kalır. Bronşiyal inflamasyon tedavisi için reçineli ve
mükemmel lezzet.
Köknar: Her yıl oluşmadığı
için yeşil ve çok zor. Solunum duyumları için güçlü balzamik aroma
belirtilmiştir.
Meşe balı: Meyvelerden çıkan
pekmezi serbest bırakan arılar tarafından üretilir. Daha koyu, hemen hemen
siyah tip ballardan biridir. Malt kokusu ve tadı çok az tatlıdır. Yüksek demir
içeriği nedeniyle anemi ile mücadele için endikedir. Anti-astmatik ve bronşiyal
ve pulmoner ilişkilere karşı yeterlidir.
Heather Bal: Koyu maun rengi
ve biraz acı tadı. Diürezis sistit, sıvı retansiyonu ve böbrek taşları ve
bunların önlenmesinde iyi gelir; mesane, böbrek ve üretra iltihabı. Kardiyak
problemlerde önerilir: koroner yetmezlik, aritmiler, kalp hastalığı, angina
pektoris ve enfarktüs. Antiromatizmal. Mineral içeriği nedeniyle anemi,
yetersizlik ve yorgunluk için endikedir.
Milflores bal: Birden fazla
eşzamanlı çiçeklerden. Koyu sarı renk ve çok değişken ve yoğun bir lezzet.
Anti-inflamatuar, sindirim ve iyileşme. Bu harika bir gıda takviyesidir.
Mineraller bakımından zengindir, anemi önler, sindirimi artırır ve
antiseptiktir. Tam kahvaltı için idealdir.
Daha az bilinen bal türleri
Manuca balı: Avustralya ve
Yeni Zelanda'dan. Otantik doğal antibiyotik, her ikisi de solunum sistemi ve
sindirim problemlerini tedavi etmek için. Catarrhs, bronşit, soğuk algınlığı,
mide veya duodenum ülserleri. Antibakteriyel özelliği nedeniyle, yanıklarda,
kesiklerde, ağızda (ağrılı yaralar ve tahriş) durulamalarda kullanılır.
Ulmo'nun Balı: Acı badem
aroması var. Kristallendirilmesi ağzında taze yapar. Üretime bağlı olarak açık
veya nettir. Bakterisidal, fungisidal, antiviral ve balzamik özellikler. Cilt
koşulları, yaralar ve mantarlar için çok yararlıdır.
Bal Quillay: Peru, Şili,
Arjantin ve Bolivya'da bulunan kökeni Quilay çiçeği. Cilt için faydalı büzücü
özellikleri. Egzama, dermatit, yağlı cilt ve sebore. Toksik olabilen yüksek bir
saponin içeriği içerdiğinden iç alımı önerilmez. Bal, kozmetik preparatlar ve
kabuğu için de kullanılır.
Akasya balı : Kehribar balı
ve çok sıvıdır. Aynı akasya çiçeğinden çıkarıldı. Kabızlıkla mücadele eden
müshil etkiler.
Tiaca balı: kökeni güney
Şili'deki bir ağaçtan. Yumuşak doku ve çok ince kristalleşme. Taze meyve
aroması ve nane aroması.
Balın Merakları
Arıcı Collin, 11.200 hasa
arının balla yüklendiği takdirde 1,000 gr ve 9,400 ağırlığında olduğunu
söylüyor.
Hipokrat şifalı güçlerini
övdü ve, deri hastalıkları, ülsere çare genelde ağrıyı dindirmek ve uzun ömürlü
olmasını sağlamak için kullandı.
Popüler deyiş vardır: arı,
bal tünemiş bırakır.
Yorumlar
Yorum Gönder