Farklı bal türlerinin faydaları nelerdir?



Bundan sonra, balın farklı özelliklerinin özelliklerini göreceğiz, çünkü ortak faydaları olmasına rağmen dikkate alınması  Seo hizmeti detaylar var.

Farklı bal türlerinin faydaları nelerdir?
1 Bal Çeşitleri
2 Bazı çeşit bal
3 Daha fazla bal çeşitleri
4 daha az bilinen bal çeşitleri
Balın 5 Merakı
Balın, hem terapötik hem de besleyici, hem de güzellikte büyük bir yararı olan birden fazla sağlık yararı vardır. Arıların topladığı, dönüştürdüğü, kendi maddeleriyle birleştirdiği ve tarakların içinde depoladığı, tatlı ve doğal bir maddeye dönüştürdüğü bitkilerin diğer tatlı kısımlarından ve çiçek nektarından gelir.

Bal Çeşitleri
Çiçek veya çalı ve hasadın kaynağına bağlı olarak çok çeşitli bal türleri vardır. olanlar ilkbahar sonlarında Mayıs ayında meydana geldiği , ana bal Haziran ve Temmuz arasında , geç bal Ağustos ve Eylül ayları arasında.



Bunlar, multifloral (çeşitli çiçekler), monoflorare (bir beton bileşimi) ve orman balından (yapraktan elde edilen ) farklıdır .

Dokuları için, çiçeklerin Kurumsal Seo şeffaftır ve genellikle taze olan kalındır, çiğ ballar ise daha az tatlıdır ve katılaşırlar.

Bazı çeşit bal
Dünyanın her yerinde, mantıksal olarak her şeyin, arıların habitatlarında bulduğu çiçeğin türüne bağlı olduğu için yüzlerce bal çeşidi vardır.

Portakal çiçeği balı: Damakta berrak ve yumuşak sarı renk. Limon, portakal, mandalina poleninden. Sedatif etkiler, uyumaya yardımcı olur. Ayrıca antispazmodik.
Biberiye balı: Kristalleştirildiğinde Amber çok açık ve beyazdır. Aromatik ve tatlı. Karaciğerin dekonjesyonunu destekleyen hepatik uyarıcı. Mide ülserleri ve dismenore için endikedir. Hipertansif hastalar için önerilmez.
Okaliptüs balı: Hardal rengindedir. Bir karakteristik ahşap lezzet ile çok aromatik. Balsamik ve vermifugal etkileri ile solunum ve idrar yolu antiseptik. Retarizm ve solunum ağrısının etkilerine karşı belirtilmiştir.
Kekik balı: Kırmızımsı ton ve hoş tadı. Enflamatuar tip, konvulsif öksürük ve astımın solunum durumları için endikedir. Kan basıncının regülatörü. Yorgunluk ve asteni karşısında çok tonik gösterir.
Lavanta balı: Amber rengi ve karakteristik lavanta aroması. Bakterisidal ve antiseptik gücü için. Böcek ısırıkları, güneş yanığı ve yaralar için harici kullanım için belirtilmiştir. İshal. Grip, bronşit, soğuk algınlığı önleyici. Yüksek demir içeriğinden dolayı kestane balı ile aynı belirtilere sahiptir. Uykuyu artırır, sinirlilik, saldırganlık ve stresi azaltır.
Ihlamur balı: ıhlamur çiçeklerinden. Kokulu aromalı yumuşak sarı renkten. Kolayca kristalleşir ve çabuk sertleşir. Asitlik, şişkinlik, mide veya duodenal ülserlerde yararlıdır. Antibakteriyel özellikleri Bronşit, grip ve soğuk algınlığında kullanışlıdır. Anksiyete ve uykusuzlukta çok yararlı olan sedatif özelliklere sahiptir.
Yonca tatlım: yonca çiçeğinden Yumuşak sarı renk. Enerji veriyor. Yorgunluk veya yorgunluk, yaşlı insanlar, sınav dönemleri, ameliyat sonrası iyileşme için çok yararlıdır.
Yonca balı: Yonca çiçeklerinden. Sarı Seo uzmanı beyaz, iyi tat ve yonca balına benzer.
Daha fazla bal çeşitleri
Hazel Bal: Sarı renk ve iyi lezzet. Cilt için kullanılır ve durumunu korur.
Kestane balı: meyvenin çiçeğinden ve ağaçtan sızıntıdan. Demir açısından zengin, anemi, burun kanaması ve metrorrhagia için yararlıdır (bol kural).
Bal çam veya köknar (denilen orman balı): Bu ağaç kendisi (çam, köknar, meşe, enzimler terlemek honeydew geliyor.
Çam: karanlık ve toplandıktan sonra uzun süre sıvı kalır. Bronşiyal inflamasyon tedavisi için reçineli ve mükemmel lezzet.
Köknar: Her yıl oluşmadığı için yeşil ve çok zor. Solunum duyumları için güçlü balzamik aroma belirtilmiştir.
Meşe balı: Meyvelerden çıkan pekmezi serbest bırakan arılar tarafından üretilir. Daha koyu, hemen hemen siyah tip ballardan biridir. Malt kokusu ve tadı çok az tatlıdır. Yüksek demir içeriği nedeniyle anemi ile mücadele için endikedir. Anti-astmatik ve bronşiyal ve pulmoner ilişkilere karşı yeterlidir.
Heather Bal: Koyu maun rengi ve biraz acı tadı. Diürezis sistit, sıvı retansiyonu ve böbrek taşları ve bunların önlenmesinde iyi gelir; mesane, böbrek ve üretra iltihabı. Kardiyak problemlerde önerilir: koroner yetmezlik, aritmiler, kalp hastalığı, angina pektoris ve enfarktüs. Antiromatizmal. Mineral içeriği nedeniyle anemi, yetersizlik ve yorgunluk için endikedir.
Milflores bal: Birden fazla eşzamanlı çiçeklerden. Koyu sarı renk ve çok değişken ve yoğun bir lezzet. Anti-inflamatuar, sindirim ve iyileşme. Bu harika bir gıda takviyesidir. Mineraller bakımından zengindir, anemi önler, sindirimi artırır ve antiseptiktir. Tam kahvaltı için idealdir.
Daha az bilinen bal türleri
Manuca balı: Avustralya ve Yeni Zelanda'dan. Otantik doğal antibiyotik, her ikisi de solunum sistemi ve sindirim problemlerini tedavi etmek için. Catarrhs, bronşit, soğuk algınlığı, mide veya duodenum ülserleri. Antibakteriyel özelliği nedeniyle, yanıklarda, kesiklerde, ağızda (ağrılı yaralar ve tahriş) durulamalarda kullanılır.
Ulmo'nun Balı: Acı badem aroması var. Kristallendirilmesi ağzında taze yapar. Üretime bağlı olarak açık veya nettir. Bakterisidal, fungisidal, antiviral ve balzamik özellikler. Cilt koşulları, yaralar ve mantarlar için çok yararlıdır.
Bal Quillay: Peru, Şili, Arjantin ve Bolivya'da bulunan kökeni Quilay çiçeği. Cilt için faydalı büzücü özellikleri. Egzama, dermatit, yağlı cilt ve sebore. Toksik olabilen yüksek bir saponin içeriği içerdiğinden iç alımı önerilmez. Bal, kozmetik preparatlar ve kabuğu için de kullanılır.
Akasya balı : Kehribar balı ve çok sıvıdır. Aynı akasya çiçeğinden çıkarıldı. Kabızlıkla mücadele eden müshil etkiler.
Tiaca balı: kökeni güney Şili'deki bir ağaçtan. Yumuşak doku ve çok ince kristalleşme. Taze meyve aroması ve nane aroması.
Balın Merakları
Arıcı Collin, 11.200 hasa arının balla yüklendiği takdirde 1,000 gr ve 9,400 ağırlığında olduğunu söylüyor.

Hipokrat şifalı güçlerini övdü ve, deri hastalıkları, ülsere çare genelde ağrıyı dindirmek ve uzun ömürlü olmasını sağlamak için kullandı.

Popüler deyiş vardır: arı, bal tünemiş bırakır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Afferent nedir?

Jin Hanedanı nedir?

Afferent Nöron nedir?